Bouw jongerentoren Polaris Paddepoel officieel van start

Vanmiddag verrichte de Groninger Wethouder Roeland van der Schaaf middels het slaan op de kop van jut, de starthandeling van de nieuwbouw van de Polaris die gebouwd wordt op plek van de voormalige ‘Rabotoren’ aan de Pleiadenlaan hoek Zonnelaan in de Groninger wijk Paddepoel. De nieuwbouw bestaat uit twee torens met daarin 207 appartementen, bestemd voor verhuur aan jongeren. De nieuwe gebouwen worden 65 en 20 meter hoog. De Polaris wordt aardbevingsbestendig gebouwd en krijgt uiteindelijk een aansluiting op Warmtestad van de gemeente Groningen.

Er ging twee jaar van inspanning aan vooraf alvorens vandaag de starthandeling kon plaatsvinden. Een geweldig resultaat laat directeur Pieter Witzenburg van Lefier als opdrachtgever weten. Hij kijkt terug op een fijne samenwerking met de gemeente Groningen en van Wijnen waar natuurlijk ook Jacob van Ringen als architect die de mooie toren heeft ontworpen. 

Polaris ontleent zijn naam aan de Plejaden (of Pleiaden) of Zevengesternte. Dat is een sterrenhoop in het sterrenbeeld Stier. De Plejaden bestaan uit circa 130 tot 500 sterren.

Een van die sterren is de Poolster. Een andere naam voor Poolster is Polaris. Deze naam past goed bij de wijk met sterrenkundige straatnamen en past bij de sterrenkundige namen van de overige woontorens van Lefier in de wijk: Sirius, Orion, Castor, Pollux, Morgenster.

Naar verwachting kunnen de eerste jongeren eind 2018 verhuizen naar hun nieuwe appartement en blijven wij u tussentijds over de voortgang informeren.

Foto’s: FocusGroningen – Jan Hendrik van der Veen

Alle foto’s van de starthandeling in de nieuwbouw Polaris: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *