Bouw twee woontorens Paddepoel Atlas en House of Groningen van start

Vanmiddag, vrijdag 8 november, vond de starthandeling plaats voor de bouw van 383 woningen voor jongeren en starters in Paddepoel op de voormalige GAK locatie. Woningcoöperatie Nijestee en belegger Curlew bouwen twee woontorens genaamd Atlas en House of Groningen. In totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen die bestemd zijn voor jongeren en starter op de woningmarkt. De starthandeling werd verricht door de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf, directeur vastgoed Nijestee Jan Jaap Vogel en managen director van Curlew Marjon Copier.Nijestee heeft samen met MWPO het totale plan ontwikkeld naar het ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen. Aannemer Plegt-Vos uit Assen zal beide torens bouwen.

Jan Jaap Vogel, ( links op de foto) directeur Vastgoed bij Nijestee: “De vraag naar woningen onder jongeren en starters op de Groningse woningmarkt is groot. Meer dan de helft van de ingeschrevenen op WoningNet is onder de 35 jaar en alleenstaand. De bouw van Atlas en House of Groningen komt voort uit het programma BouwJong, waar wij als een van de betrokken partijen in de stad samen met de gemeente aan hebben gewerkt. De torens zijn een heel mooi voorbeeld van wat er uit een gezamenlijke focus op de realisatie van jongerenhuisvesting kan ontstaan.

Woontoren Atlas

Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden. Het gebouw biedt ruimte aan jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke kamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

House of Groningen

Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.

Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van  WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen – FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *