Brand bij bakkerij van Esch winkelcentrum Paddepoel

groningen-paddepoel-winkelcentrum-brand bakker van esch-4En plots viel de elektriciteit uit en riep een van de klanten brand. Voor zover we weten is staat een elektriciteitskast in de brand en is op vele plekken in de wijk de stroom uitgevallen. Later meer. Update:

Het winkelcentrum Paddepoel aan de Eikenlaan is dinsdagmorgen na een kortsluiting in een schakelkast van netbeheerder Enexis ontruimd. In het winkelcentrum en de directe omgeving is de stroom uitgevallen. Mogelijk kan het winkelcentrum pas aan het einde van de middag weer open gaan.

De kortsluiting ontstond in een schakelkast die zich achter bakkerij Van Esch bevond. Er ontstond geen brand, maar er was wel veel rookontwikkeling. Enexis heeft daarop de stroom in het winkelcentrum en omgeving uitgeschakeld zodat de brandweer aan de slag kon. Die heeft het winkelcentrum ontruimd en geventileerd.

Medewerkers van Enexis zijn bezig om de stoom buiten het winkelcentrum met noodaggregaten aan de praat te krijgen. Omdat de stoplichten uitgevallen zijn, reguleren agenten het verkeer. De schade aan de schakelkast kan mogelijk pas aan het einde van de middag hersteld worden. Tot die tijd blijven de winkels gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *