Brandwondencentrum het goede doel bij 4 Mijl

steden nederland, groningen, corpus den hoornDe Brandwondenstichting in het Martini Ziekenhuis in de Groninger wijk Corpus den Hoorn is dit jaar het goede doel van de 4 Mijl van Groningen. Zij gaat de opbrengst beschikbaar stellen voor het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis, voor de bouw van een verbandwisselkamer voor kinderen. Deze ruimte wordt uitsluitend ingericht voor dit doel, zodat de patiëntjes duidelijk weten waar ze aan toe zijn.

Voor de kinderen zal er  zoveel mogelijk afleiding zijn om de pijn te verlichten. Met bijvoorbeeld diverse aanpasbare projectwanden wordt ingespeeld op de verschillende leeftijden. Gezien de hoge hygiëne-eisen bij brandwonden, zit hier een prijskaartje aan.

De 4 Mijl wordt dit jaar gehouden op zondag 12 oktober. Recreanten en wedstrijdlopers kunnen zich vanaf dinsdag 15 april om 18.00 uur inschrijven en op donderdag 17 april om 10.00 uur begint de inschrijving voor de bedrijvenloop en de jeugdloop. Het Martini Ziekenhuis is altijd goed vertegenwoordigd bij de bedrijvenloop. In 2013 was er een recordaantal van 18 Martini-teams.

Meer informatie over de Brandwondenstichting en de 4 Mijl is te vinden op www.brandwondenstichting.nl en www.4mijl.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *