UMCG implementeert Elektronisch Patiënten Dossier

groningen-zorginstellingen-umcg vanaf sint jansstraat-1Erasmus MC en UMCG hebben een contract getekend met Siemens voor de levering en implementatie van een volledig geïntegreerd Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en Ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS). Het nieuwe EPD/ZIS wordt in 2015 in gebruik genomen in het UMCG, en vanaf voorjaar 2016 in het Erasmus MC.

Siemens kwam als beste uit de Europese aanbestedingsprocedure die Erasmus MC en UMCG gezamenlijk hebben uitgevoerd. Beide ziekenhuizen gaan afzonderlijk gebruikmaken van het Soarian-systeem van Siemens voor de ondersteuning van zorgverleners die betrokken zijn bij de patiëntenzorg. In het systeem wordt alle informatie – zowel administratief als zorggerelateerd – per patiënt eenduidig en digitaal vastgelegd in één elektronisch dossier. Dit verbetert de informatievoorziening aan de patiënt en levert bovendien een bijdrage aan de kwaliteit van de coördinatie van de zorg en veiligheid van de patiënt. Daarnaast kunnen door de digitale standaarden data eenvoudig gebruikt worden voor onderwijs en onderzoek.

In de komende maanden wordt gewerkt aan het ontwerpen, inrichten en testen van het nieuwe EPD/ZIS, de migratie van data en het scholen van medewerkers. In het UMCG moet de totale implementatie in 2017 en in het Erasmus MC in 2018 zijn afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *