Bomenkap nieuwbouw jongerenflat Paddepoel Zuid stil gelegd

paddepoel-grote beerstraat-bomenkap-1Nadat buurtbewoners donderdag bij de gemeenteraad aan de bel hadden getrokken over de onaangekondigde bomenkap heeft de gemeente Groningen vandaag het kappen van bomen aan de Zonnelaan stilgelegd. Dit was volgens de bewoners onrechtmatig omdat ze binnen de afgesproken termijn bezwaar hadden gemaakt. De aannemer, die op deze plek een jongerenflat gaat bouwen,  heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Klopt, gaf een medewerker van de gemeente vrijdag toe. ,,We hebben de bouw stil gelegd. De aannemer dacht dat de periode was verstreken, maar had zich verteld”, aldus een woordvoerder. Volgens hem blijven de resterende bomen staan tot de procedure volgens schema is afgewikkeld. ,,Er wordt niet meer gekapt tot de bezwaarschriften zijn afgehandeld.”

Een impressie van de nieuwbouw:

 

 

Eén gedachte over “Bomenkap nieuwbouw jongerenflat Paddepoel Zuid stil gelegd

  1. Elke keer proberen die eikels het weer, voldongen feiten,, georganiseerde vergissingen, name it, alles voor de ‘vooruitgang;. Denk maar niet dat ergens van ooit geleerd wordt bij ROEZ en het college, en dat wordt er met deezesnzzzestig niet beter op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *