Broodje bal op dag van de chauffeur nabij industrieterrein Westpoort

Een tweede editie van de nationale dag van de vrachtwagenchauffeur. Zo ook in Groningen waar vrachtwagenchauffeurs bij het industrieterrein Westpoort gratis een broodje bal konden halen. Volgens Rijschool Oosterpoort, mede organisator, worden er steeds minder chauffeurs opgeleid. Nederland kampt met een tekort en zoals we weten zonder het vervoer zullen de goederen ons niet bereiken.

Chauffeurs altijd onderweg en veel bezongen. Met een toenemende verkeersdrukte en regels wordt het er misschien niet altijd leuker op, maar tussen vier muren is ook niet alles, laat één van de chauffeurs ons weten. Hij maakt zich zorgen over de niet opgevulde vacatures en de arbeidsomstandigheden moeten beter. Gelukkig zien we een toename in de vrouwelijke chauffeurs die met veel passie hun beroep uit voeren. 

Het is dan ook terecht een dag te organiseren waar deze beroepsgroep in het zonnetje wordt gezet. Alle reden om niet alleen vandaag, maar ook op de andere dagen de chauffeurs te complimenteren bij het leveren, laden en lossen van onze goederen.

Een geslaagde actie, die navolging verdient en volgend jaar een nog groter succes moet gaan worden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *