Eierballen met Kerst in centrum Groningen

Op de Grote Markt in het centrum staat traditioneel weer een prachtige kerstboom en sinds gisteren brand de verlichting. De boom is versierd met eierballen en dat riep vragen op. Vele reacties op Facebook met zelfs een suggestie dat het Scotch eggs zijn, een cadeautje uit Edinburgh. Er wordt zelfs gesuggereerd er worsten in te hangen. Toch veelal positieve reacties en zelfs een mededeling dat er zaterdag zelfs een eierbalknikkerbak zal staan.

We deden navraag bij de gemeente Groningen die verwees naar een artikel op Sikkom waar ook een filmpje geplaatst is. (Klik hier). Het komt niet van ver. Het is een creatieve actie van acteur Marcel Hensema. Hij heeft de ballen zelf gefabriceerd. Hensema verkoopt kleine kerst(eier) ballen en de opbrengst gaat naar stichting JINC, die zich inzet voor kansarme jongen in Groningen.

Conclusie; Een boom met discussie met een goed doel waar de politiek nog een lange weg heeft te gaan om armoede en kansarme situaties achter ons te laten. Daar hebben we volgens hun zeggen nog jaren voor nodig!

Fijne Kerstdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *