Prinses Amalia vandaag achttien jaar

De Prinses van Oranje, 2021 -© RVD – Frank Ruiter

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is de eerste in de lijn van troonopvolging. De Prinses van Oranje is op 7 december 2003 in Den Haag geboren en viert vandaag haar achttiende verjaardag. Ze is het eerste kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Sinds de inhuldiging van haar vader als Koning op 30 april 2013 heeft Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje. Deze titel is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning(in) en wordt zonder voornaam gebruikt. De Prinses heeft ook haar beide andere titels behouden.

De Prinses van Oranje, 2021 © RVD – Frank Ruiter

De Prinses van Oranje wordt woensdagmiddag 8 december 2021 binnengeleid in de Raad van State door Zijne Majesteit de Koning, voorzitter van de Raad van State. Ook Hare Majesteit Koningin Máxima is hierbij aanwezig. De buitengewone vergadering vindt plaats in de Balzaal van Paleis Kneuterdijk in Den Haag. Artikel 74 van de Grondwet bepaalt dat de Prinses ‘van rechtswege’ vanaf haar achttiende verjaardag zitting heeft in de Raad van State. De Prinses van Oranje, de voorzitter en de vicepresident, mr. Thom de Graaf, houden tijdens de buitengewone vergadering een korte toespraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *