Busverbinding Groningen-Leek wordt verbeterd

transport bussen zernike-1De provincie Groningen gaat de busverbindingen tussen Leek en Groningen verbeteren. Bij de A7 bij Leek komt een nieuwe P+R met 200 parkeerplaatsen. Langs en rond de provinciale weg N372 worden maatregelen genomen die de doorstroming van het busverkeer verbeteren. Zo komt er een aparte afrit voor de bus vanaf de A7. Bij de bestaande P+R Hoogkerk wordt de doorstroming op de rotonde onder de A7 verbeterd. Er komen extra aansluitingen op de weg en een extra rijstrook.

Tunnel in de wijk Buitenhof

Bij de kruising van de Eemsgolaan met de busbaan bij de wijk Buitenhof in Groningen komt een tunnel. Omwonenden klagen hier al langere tijd over de onveilige verkeerssituatie. Door de komst van de tunnel hoeft het verkeer elkaar niet meer te kruisen en stroomt het verkeer beter door.

Aanpak Ring Zuid

De verbetering van de busverbinding tussen Groningen en Leek moet afgerond zijn voordat eind 2015 de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in de stad van start gaan. Zo is er tijdens de ombouw van de ring een goed alternatief voor de auto. Met  de verbetering van de busverbinding is een investering gemoeid van ruim 16 miljoen euro.

Q-link

Met de verbetering van de busverbinding moet de bus binnen een half uur van Leek naar het Hoofdstation van Groningen kunnen rijden. Sinds begin deze maand rijdt tussen Groningen en Leek de Q-link, een extra lange en comfortabele bus. Vanaf het Hoofdstation rijdt lijn 3 van de Q-link door naar Lewenborg. De Q-linkbussen rijden in de spits zes keer per uur naar Leek en Roden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *