Buurtbewoners Paddepoel welkom in Bernlef Buurtcafé

paddepoel bernlef buurtcafe-1Vanaf 3 september is het mogelijk om in woon/servicecentrum Bernlef ’s middags een kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen. Dit is voor alle buurtbewoners die even gezellig willen zitten, alleen of met een ander. paddepoel bernlef buurtcafe-3Er zijn drie gastdames: Jikke, Lucette en Stephany die graag een kopje koffie voor u inschenken. Dit zijn vrijwilligers uit de wijk die via Wij(k)werken hier vrijwilligerswerk doen.

In Beijum, Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk (SPT ) en de Oosterparkwijk is in augustus 2014 Wij(k)werken gestart. Wij(k)werken is er voor alle bewoners in deze wijken maar is speciaal bedoeld voor wijkbewoners die geen werk op de reguliere arbeidsmarkt verrichten, zoals werkzoekenden, Wajongers, mensen met een psychiatrische, lichamelijke of verstandelijke beperking. De deelnemers wonen in de wijk en werken voor de wijk: zij verrichten werkzaamheden ter bevordering van een schone, veilige, gezonde, sociale en vitale wijk. In de uitvoering werken WerkPro, Novo, Lentis en Iederz samen.

Het was al lekker druk op de eerste dag. Vooralsnog is het café alleen op donderdagmiddag geopend, maar dat zullen al snel meer middagen worden.

nederland 2014, groningen, paddepoel, bernlef, kerstdiner, antaresstraatOp donderdag kunnen de buurtbewoners ook in het Bernlefrestaurant een vorkje prikken, een 3 gangen maaltijd is al voor €8,50 te koop (subsidie is ook mogelijk voor mensen met een smalle beurs). In het Bernlef Buurtcafé kunt u terecht voor koffie/thee/fris, een tosti, broodje bapao etc.

Op donderdag 15 oktober om 14.00uur wordt het Bernlef Buurtcafé feestelijk geopend waar ook u als wijkbewoner van harte bij bent uitgenodigd!

Wist u dat vrijwilligers van het huiskamer CasPoMor wekelijks activiteiten organiseren voor haar bewoners! Buurtbewoners die sympathiseren met Bernlef. Kruisbestuivingen noemen we dit. Deze week werd de Vriendenbus voor Dignis in gebruik genomen. Gezellig er op uit. De vraag ligt voor om ook sympatisanten hiervan gebruik te laten maken. Samen zorg om elkaar!

Foto’s: Aly Wieringa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.