Vriendenbus Bernef Paddepoel on the road

groningen-paddepoel-bernlef-vriendenbus-20Vanmiddag, 31 augustus, feest bij woonservice centrum Bernlef aan de Antaresstraat in de Groninger wijk Paddepoel. Rond de klok van half twee arriveerde de nieuwe Vriendenbus waar bewoner Albert Bolwijn namens het woonservice centrum symbolisch de sleutel in ontvangst mocht nemen van Ysbrand Bouma, bestuurslid Vrienden van Dignis.

Eerder melden wij u dat de aanschaf van de bus mede mogelijk is gemaakt door het Ouderenfonds. De bus biedt plaats aan acht passagiers en zelfs de scootmobiel kan mee. Met de Vriendenbus kunnen bewoners van de verzorgingshuizen en verpleeghuizen van Dignis uitstapjes maken alleen of samen met hun familieleden. Een dagje naar Lauwersoog, een bezoek aan een tuincentrum of een kijkje nemen in het museum – met de Vriendenbus is het mogelijk.

De bus is 7 dagen per week, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds beschikbaar voor ritten. De bus wordt gereden door vrijwilligers. De planning van de ritten wordt ook door een vrijwilliger gedaan. Aan de bewoners wordt louter een symbolische bijdrage van één euro gevraagd voor het vervoer om de uitstapjes voor iedereen toegankelijk te houden. Vanmiddag het eerste proefrondje en dat was natuurlijk gratis.

Houd de Vriendenbus ‘on de road’.

groningen-paddepoel-bernlef-vriendenbus-12
Via donatiegelden en een jaarlijkse bijdrage van de Vriendenstichting worden de kosten voor het onderhoud en de brandstof gefinancierd. Daarnaast is sponsoring mogelijk. Wilt u meehelpen om deze bus te laten rijden? Word donateur van de Stichting Vrienden van Dignis. Klik hier voor alle informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.