Carbage Run maandag van start, Paddepoel rijdt voor KWF

groningen-paddepoel-winkelcentrum-auto-carbagerun-1Op maandag 10 februari om 9.00 uur vetrekken maar liefst 250 gepimpte barrels vanuit de Evenementenhal te Hardenberg voor de Winter Edition van the Carbage Run, waaronder de auto van het winkelcentrum Paddepoel.  Een 5-daagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste straatrally en daarmee een bijzonder spektakel om te zien.

The Carbage Run
The Carbage Run is een 5-daagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Begonnen in de zomer 2009 met 64 auto’s. Inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste straatrally met drie edities per jaar. De zomer editie telt maar liefst 600 auto’s en zo’n 2.000 deelnemers. De Winter Edition telt momenteel 250 auto’s met daarin bijna 700 deelnemers. Deze rally gaat niet om snelheid en/of tijd, maar om gekkigheid en creativiteit. Zo worden de deelnemers allereerst uitgedaagd om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Dit resulteert in de meest bijzondere collectie auto’s ooit vertoond. Unieke auto’s met leuke deelnemers en bijzondere verhalen.

Winter Edition 2014
De derde Winter Edition van the Carbage Run gaat op maandag 10 februari om 9.00 uur van start vanuit de Evenementenhal te Hardenberg. 250 gepimpte barrels verzamelen zich daar om 8.00 uur voor de keuring. Om 9.00 uur zullen ze vertrekken voor de eerste etappe naar Friedrichshafen aan de Bodensee in Zuid-Duitsland. Vervolgens worden de Alpen en Dolomieten doorkruist met stops in Innsbruck, Val Gardena (Italië), Villach en het eindpunt: Kirchberg in Tirol. Mocht het de deelnemers gelukt zijn om met hun oude barrels heelhuids over de finish te komen dan wordt dat gevierd met een groot feest en prijsuitreiking in Der Tiroler in Kirchberg.

Start in Hardenberg
Alle auto’s verzamelen zich in hal 6 en 7 van de Evenementenhal te Hardenberg op maandag 10 februari om 8.00 uur. Iedereen is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn. Om 9.00 wordt het startschot gegeven door Peter Snijders, de burgemeester van Hardenberg. Op dat moment zullen alle auto’s vertrekken richting Duitse grens en is het avontuur officieel begonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *