CDA Groningen heeft zorgen over Westelijke Ringweg

ringweg lewenborgDe werkzaamheden aan de Noordelijke en Oostelijke ringweg zijn in volle gang en binnenkort wordt er begonnen met het Zuidelijke traject. Alle delen van de ring zijn van belang voor de toegankelijkheid van de stad. Het CDA vindt het daarom voor de hand liggen dat de werkzaamheden aan de Westelijke Ringweg gestart gaan worden zodra de Zuidelijke Ringweg af is, zodat de doorstroming op de volledige ringweg maximaal is. Daarvoor zullen de gemeente en de provincie Groningen echter wel voldoende middelen beschikbaar moeten hebben.

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens: “Een goed functionerende ringweg komt de bereikbaarheid voor de Stad, met cruciale voorzieningen zoals het Universitair Medisch Centrum Groningen, ten goede en is onmisbaar in de verbinding met het ommeland.” Het westelijk traject is een provinciale weg en volgens Ubbens is er de afgelopen jaren onduidelijkheid ontstaan over de bestuurlijke ambitie met betrekking tot de aanpak van de Westelijk Ringweg.

“Gedurende de aanpak van Ring Zuid kan er niet gewerkt zal worden aan de Westelijke Ringweg, omdat dit tot teveel opstoppingen leidt,” zo stelt Ubbens. Het CDA vindt echter dat we de aanpak van de Westelijke Ring al wel moeten voorbereiden. “We willen ten slotte dat de Stad vanuit alle windstreken goed te bereiken is.”

Het CDA vraagt daarom tijdens de commissie Beheer en Verkeer van aanstaande woensdag aan het college of er al in beeld is gebracht hoeveel middelen de gemeente moet inbrengen om de ombouw van de Westelijke Ringweg mogelijk te maken en of deze al gereserveerd zijn. Ook zou het CDA graag horen wanneer de uitwerking van de plannen gestart wordt en of hier overeenstemming over is met de provincie Groningen.

Foto: Provincie Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.