CDA maakt zich zorgen over betaalbaarheid binnenstadsplannen Groningen

Het CDA maakt zich ernstige zorgen over de betaalbaarheid van de binnenstadsplannen van de gemeente Groningen. Het college gaf in september aan dat er voor de complete uitvoering 18 miljoen euro extra nodig is. Daar bovenop zijn nog eens extra plannen gepresenteerd voor de aanpak van de Diepenring, het Zuiderdiep en de Vismarkt en nieuwe stoepen in de gehele binnenstad. In totaal zouden deze plannen 64 miljoen euro moeten kosten, terwijl er door het college maar 22,5 miljoen is begroot.

Raadslid Rob Lamers is verbijsterd: ‘Soms is het oog groter dan de portemonnee. Hopelijk denk je dan nog eens rustig na en bedenk je welke plannen wél binnen budget passen. Helaas geldt dit niet voor Groningen’. Het CDA heeft al meerdere keren aangegeven zich ernstige zorgen te maken over de betaalbaarheid van al deze plannen en zou liever zien dat er wordt geïnvesteerd in het onderhoud van onze Groningse wijken.

‘De ambitie is prachtig, maar je moet je verstand niet verliezen. En gezond verstand is dat je het ene gat niet met het andere vult’, aldus Rob Lamers. Vanmiddag wordt tijdens de gemeenteraad gesproken over de nieuwe plannen voor de Binnenstad-west. Het CDA hoopt dat wethouder de Rook nog eens kritisch wil kijken naar de Binnenstadsplannen en met een degelijk financieel plaatje komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *