Staat handelt schadeclaims af | Loket schadeafhandeling 19 maart van start

Tijdens de persconferentie vanmiddag, 31 januari, liet commissaris der Koning René Paas weten dat er een grote stap is gezet in een lang proces waar ‘heel Nederland naar heeft gesnakt’. Een protocol hetgeen door feitelijk gedrag nog werkelijkheid moet gaan worden. De commissaris prees minister Wiebes  in de verandering van het proces. Een proces dat door intensief overleg met partijen, zonder de NAM, heeft geresulteerd  in een nieuw schadeprotocol waar de Rijksdienst Ondernemend Nederland het voordeurloket gaat opzetten en op 19 maart a.s. operationeel moet zijn.  De achterdeur, de financiering etc. is de taak van de minister.

De minister ging in op het verleden. Jarenlang is het een private kwestie geweest waar een bedrijf het gas uit de grond haalde en waar de inwoners van Groningen last van ondervinden. Hij gaf toe dat misschien eerder een zijweg ingegaan moest worden. Het publiekrechtelijke stelsel wordt nu binnen gehaald waarmee de Groningers rechtsbescherming genieten waarmee bezwaar gemaakt  kan worden en in beroep gegaan kan worden zoals we in dit land gewend zijn.

Er is straks een commissie die de schades gaat beoordelen op inhoud en expertise waar iedereen van af moet blijven. Schades kunnen ingediend worden bij een onafhankelijke commissie.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Eén gedachte over “Staat handelt schadeclaims af | Loket schadeafhandeling 19 maart van start

  1. Wat klopt hier niet in het verhaal van Wiebes?
    De staat is groot aandeelhouder.
    Zij hadden al veel eerder over de brug moeten komen.
    Groningers word waarschijnlijk weer een worst voorgehouden.
    Ik heb geen vertrouwen meer, eerst zien dan geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *