Chess festival Groningen weer van start

Vandaag, 21 december, is het schaakfestival in Groningen weer van start gegaan na de bekende ‘corona’ perikelen. De wedstrijden begonnen rond 13.00 uur en worden de eerste drie dagen gespeeld in de Energy Academy Europe op het Zernikecomplex.

Alle informatie over het Chess Festival: klik hier 

De aanvang van de toespraken verliep wat rommelig maar dat heeft ook zo zijn charme.

Na de openingsset van de Groninger wethouder Inge Jongman ging het denkproces van start. Ernst en Van Foreest treffen elkaar vandaag in de eerste ronde. Tiviakov uit Selwerd neemt het op tegen Thomas Beerdsen.

Er wordt drie dagen op de huidige locatie gespeeld om vervolgens te spelen  in het ALO  sportcentrum.

De loting van het NK Vrouwen is even na drieën verricht in de Bernoulliborg. Robin Duson was nog verhinderd in verband met een tentamen, Machteld van Foreest en Eline Roebers liepen nog even te dwalen op de campus.

Toen de vijf deelneemsters gearriveerd waren werd de loting verricht. Elke deelneemster mocht een pluchen beertje met toepasselijke zwarte baret uitkiezen voor hun nummer. Dat leverde het volgende resultaat op:

  1. Machteld van Foreest
  2. Robin Duson
  3. Anna-Maja Kazarian
  4. Eline Roebers
  5. Maaike Keetman
  6. Anne Haast

En daaruit kwam de volgende loting voort voor de eerste ronde, die morgen wordt gespeeld: Van Foreest-Haast  Duson-Keetman Kazarian-Roebers

Chessfestival Groningen is een schaaktoernooi dat sinds 1963 jaarlijks in de kerstperiode in Groningen wordt gespeeld. Speeldagen van het 9-rondige toernooi zijn 21 t/m 30 december met een rustdag op eerste kerstdag. Deelname is (afhankelijk van de FIDE-rating) mogelijk in de A-groep, B- en C-groep. Daarnaast zijn er (op FIDE-rating ingedeelde) groepen die vanaf tweede kerstdag een 5-rondig toernooi spelen en vier-kampen voor de kerst. Verder zijn er (op basis van invitatie) vaak een extra wedstrijd voor grootmeesters zoals een invitatiegroep of een tweekamp. Hiernaast zijn er nevenevenementen tijdens en na een ronde.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen   

Alle foto;s van het chessfestival: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *