Groninger raadsleden shoppen voor de Voedselbank | Armoede steeds grote probleem!

Groningse raadsleden deden vanmorgen boodschappen voor de Voedselbank. Dit keer bij supermarkt Albert Hein in Vinkhuizen, dus de wijk in in plaats van de vaste stek in het centrum van Groningen. Zij steunen de de Voedselbank Stad Groningen om de voorraden aan te vullen, immers er is een tekort aan structurele toevoer van levensmiddelen. De Groningse raadsleden hebben een traditie opgebouwd om in december op eigen kosten als gemeenteraad gezamenlijk voor de Voedselbank boodschappen te doen. Zo willen de raadsleden stimuleren dat ook anderen in de gemeente Groningen goederen voor de voedselbank inzamelen. Met een boodschappenlijstje waren de karren snel gevuld.

Alle foto’s van het shoppen: klik hier 

Armoedegrens
Er is helaas een grotere toestroom naar de Voedselbank. Armoede is nog steeds een probleem dus de gedachte over eerlijk delen blijft bestaan. De Voedselbank stelt de levensmiddelen gratis ter beschikking aan huishoudens die zelf onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Ook in de gemeente Groningen maken steeds meer huishoudens die onder de armoedegrens leven gebruik van de Voedselbank. Voedselbank Stad Groningen moet alle zeilen bijzetten om alleenstaanden en gezinnen die onder armoedegrens leven een verantwoord voedselpakket te kunnen geven.

Kerstactie

 

U kunt uw houdbare producten bij de Voedselbank langs brengen! En of financieel bijdragen! Klik hier voor meer informatie.

Namens alle medewerkers Voedselbank: Fijne Feestdagen en een gezond 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *