Chinees Nieuwjaar bij BAO Trieu in Paddepoel

Den Haag mag dan wel de grootste Viering van Chinees Nieuwjaar hebben, in ons eigen Groningen, en wel bij sportcentrum BAO Trieu in Paddepoel, doen ze dit al jaren. Vandaag een massale opkomst om het Chinees Nieuwjaar te vieren, de start van het Jaar van de Rode Vuur Haan.

Een uitgebreide fotoreportage: klik hier De opening met met een mooie uitgebreide leeuwendans met maar liefst negen leeuwen. De middag eindigde met de drakendans, een symbool van China. Chinese draken symboliseren wijsheid, kracht en welvaart en zouden mensen geluk brengen.

Verder kwamen allerlei demonstraties voorbij. Speciale gasten deze middag waren Yaya Yingying op de Pipa, een oud Chinees snaarinstrument.

Silverster Roos verzorgde met enkele leerlingen de Taijiquaan demonstraties, een vast onderdeel tijdens het Chinees Nieuwjaar.

De Chineese vrouwendansgroep Mulan was uitgenodigd en brachten een prachtige dans ten tonele.

 

Aksel Cijntje, ooit een goede bokser, demonstreerde samen met  Earl Blijd een demostratie boksen. De bokser die een dwarslesie heeft opgelopen en in de rolstoel is terecht gekomen, heeft als doel deel te nemen aan de Paralympics in Tokyo 2020.

Een uitgebreide fotoreportage: klik hier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *