Inloopbijeenkomst herinrichting Grote Beerstraat Paddepoel

Vanmiddag een toelichting in buurtcentrum Het Tuinpad over de herinrichtingsplannen van de Grote Beerstraat. De gemeente gaf een toelichting op het herinrichtingsplan van de Grote Beerstraat. Naast voldoende bomen voorziet het plan ook in voldoende nieuwe parkeerplaatsen. De herinrichting zal in twee fasen worden uitgevoerd.
De eerste fase betreft het gedeelte tussen de Zonnelaan tot aan de Weegschaalstraat (tot aan ZON 2) en die men medio 2017 wil  aanleggen.
Het resterende deel tot aan de Dierenriemstraat wordt gerealiseerd nadat Nijestee de woningen heeft opgeleverd (medio 2018).


Woningbouw Paddepoel Zuidoost.
Nijestee geeft een eerste toelichting op de woningbouwplannen in de laatste fase. Er is voor de plannen nog geen ontwerpschets op gebouwniveau. Dit is het braakliggende terrein ten zuiden van de Grote Beerstraat tussen ZON 2 en het bestaande flatgebouw, plus het braakliggend gedeelte aan de noordzijde van de Grote Beerstraat. Het plan van Nijestee bestaat uit 15 gezinswoningen, 22 appartementen aan de zuidzijde en 16 gezinswoningen aan de noordzijde van de Grote Beerstraat.


Fietsroute Groningen-Sauwerd.
Paddepoel Zuidoost is ook een onderdeel van de studie naar de fietsroute Groningen Sauwerd, welke loopt van de ACM-brug (bij de Perseusstraat) langs het spoor naar de Walfridusbrug richting Winsum (bij de noordelijke ringweg). De gemeenteraad heeft op 30 november jl. besloten dat hiervoor in samenspraak met omwonenden in 2107 een tracékeuze moet worden gemaakt.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen – FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *