College in gesprek met Stad over toekomst evenementen en Drafbaan

steden nederland, groningen, stadsparkVisie en maatregelen voor Groningen als toplocatie voor evenementen

Het college van burgemeester en wethouders wil graag met de Stad in gesprek over een strategisch evenementenbeleid en een toekomstvisie op de Drafbaan als evenementenlocatie.

Doel van het gesprek is om de positie van Groningen als toplocatie voor evenementen te versterken. Daarnaast moet de nieuwe aanpak leiden tot een betere balans tussen feestplezier en overlast. Allereerst vindt op woensdag
22 januari een orienterende discussie plaats in de raadscommissie Beheer en Verkeer.

Bruisend en leefbaar
Het college wil de positie van Groningen in de top 10 van evenementensteden in Nederland versterken. Evenementen dragen bij aan de aantrekkingskracht van Groningen voor bewoners, buitenstaanders en voor bedrijven. Spraakmakende evenementen versterken de positie van de stad.

Tegelijkertijd is er zorg voor buurten die overlast ervaren. Bij muziekevenementen hoort geluid. Sommigen ervaren dat als overlast, terwijl anderen juist genieten. Het college wil komen tot een betere spreiding van evenementen in tijd en locatie. Daarnaast wil het college bekijken welke andere maatregelen nodig zijn om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Een goede balans  tussen een bruisende stad en een leefbare stad vraagt om meer regie. In het te formuleren strategisch evenementenbeleid wordt hieraan uitwerking gegeven. Daarbij zullen alle belanghebbenden in de stad worden betrokken.

Drafbaan
In de brief aan de raad als voorbereiding op de discussie van 22 januari doet het college ook voorstellen over de Drafbaan. Daarin staat dat het college laat onderzoeken met welk exploitatiemodel de toekomst van de Drafbaan en het Stadspark het beste kan bijdragen aan de Drafbaan als evenementenlocatie.

Na de discussie met de raad volgt voor de zomer van 2014 de uitwerking met concrete maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *