Groningse delegatie op werkbezoek in Dublin

dubSmart city projecten en scientific culture als inspiratiebron

Op uitnodiging van het Science LinX, het science center van de  RUG, brengt een brede delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, het Infoversum, het Groninger Forum, IBM en Fablab donderdag 9 en vrijdag 10 januari een tweedaags werkbezoek aan Dublin.

politiekNamens de gemeente Groningen zal wethouder Joost van Keulen meereizen.

De delegatie bezoekt onder andere de Science Gallery. Met 300.000 bezoekers per jaar vormt deze hotspot in Dublin een inspiratiebron voor de mogelijke wetenschappelijke programmering van het Groninger Forum en het Infoversum.

Ook zullen verscheidene smart city projecten worden bezocht. De Ierse hoofdstad heeft in samenwerking met IBM Dublin veel succesvolle ICT-projecten opgezet rondom energie, verkeer en riolering. In Groningen is Powermatching City het bekendste smart city project, dat momenteel nog in de race is voor een grote Europese prijs. Voor de verdere ontwikkeling van Groningen als smart city wil men samen met IBM Groningen de kunst afkijken in Dublin.

Het gezamenlijke bezoek is direct een gevolg van de samenwerking tussen Het Akkoord van Groningen en IBM Groningen.

De reis is onderdeel van het Europese project PLACES – Cities of Scientific Culture  onder coördinatie van ECSITE,  Brussel. Meer informatie over dit Europese project: klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *