Comité VoorZorg toont de “Zorg van de Week”

comite zorgDoor iedere week een “zorg van de week” centraal te stellen, wil comité VoorZorg de zorgen over verschillende disciplines in de zorg aan de kaak te stellen. Het comité VoorZorg is opgericht door werknemers en cliënten in de zorg en wil laten zien dat cliënten en werknemers in de zorg er niet alleen voor staan.. Eerder stonden de thuiszorg en ouderenzorg al centraal in de “zorg van de week”.

Comité VoorZorg verzet zich tegen de afbraak van de zorg die momenteel plaatsvindt. “Terwijl de eigen risico’s en eigen bijdragen stijgen, krijgen mensen hier steeds minder en minder zorg voor terug. En dat terwijl de inkomens van zorgbestuurders blijven stijgen en zorgverzekeraars jaarlijks hun winsten zien stijgen, bijten werknemers in de zorg op een houtje, neemt de werkdruk toe en werkzekerheid af”, aldus Patricia Wit van comité VoorZorg.

Het comité VoorZorg wil dat deze trend gekeerd wordt. Daarom brengt het comité cliënten en werknemers uit de zorg en welzijn met elkaar in contact om zo gezamenlijk in verzet te komen tegen deze afbraak van de zorg. Door verschillende acties te voeren en hiermee aan te tonen hoe belangrijk de verschillende disciplines van zorg en welzijn zijn, wil het comité laten zien dat cliënten en werknemers in de zorg er niet alleen voor staan.

“Er verdwijnen verzorgingshuizen, mensen moeten langer thuis blijven wonen, maar op de thuiszorg wordt ook nog eens bezuinigd,’ zegt Patricia Wit van Comité VoorZorg. ‘Dat kan ik niet rijmen. En dit is slecht één van de vele voorbeelden die wij tegenkomen”. Het comité VoorZorg vraagt mensen die werken in de zorg of zorgbehoevend zijn, zich aan te melden via www.comitevoorzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *