Rijksuniversiteit opent Green Office

Met de opening van de Green Office volgt de RUG het voorbeeld van inmiddels enkele andere universiteiten in Nederland. De instantie wordt het aanspreekpunt op het gebied van duurzaamheid voor werknemers en studenten van de RUG. ‘De opening is ook een manier om werken aan een duurzame universiteit weer wat momentum te geven’, zegt milieudeskundige Dick Jager.

Maatregelen

steden nederland, groningen, zernike‘We willen nieuwe initiatieven ondernemen en al bestaande initiatieven ondersteunen’, zegt Green Office coördinator Yanike Sophie. Zo wordt actief samengewerkt met duurzaamheidsinstanties als Frankville, doet de RUG jaarlijks een meting van al het afval dat wordt geproduceerd en de energie die wordt verbruikt en wordt verder het gebruik van het inktbesparende lettertype EcoFont overwogen.

Er valt namelijk nog genoeg winst te behalen, vindt Sophie, al gebeurt er ook al veel goeds. Studenten zijn bijvoorbeeld, vaak zonder het te beseffen, al behoorlijk duurzaam. ‘Ze wonen vaak met veel mensen op een klein oppervlak in plaats van in hun eentje in een appartement. Bovendien nemen ze altijd de fiets of trein in plaats van de auto.’ Ook won stiching KEI dit jaar een prijs voor meest duurzame introductiestunt voor Duurzame Donderdag in de KEI-week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *