Einde aan Actie Stoomboot ToyRun

steden nederland, groningen, centrumHet doet het bestuur pijn te moeten vertellen dat er na een 23 jarige traditie dit jaar geen ToyRun in Groningen zal plaats vinden.

De organisatie heeft lang gewikt en gewogen en is uiteindelijk tot dit tragische besluit gekomen.

We hebben een brief van het bestuur van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG ontvangen met de mededeling dat er dit jaar gekozen is voor een andere invulling en aanpak van de Sinterklaas activiteiten. Ook , ziet het ziekenhuis geen mogelijkheid om, de 1000 deelnemers aan de ToyRun Groningen te ontvangen. Tevens heeft men zijn dank en grote waardering uitgesproken voor de alle inspanningen en bijdragen die de ToyRun Groningen heeft geleverd aan het kinderziekenhuis in de afgelopen 23 jaar.

Hiermee is het belangrijkste doel van de ToyRun Groningen grotendeels verdwenen, immers we doen het voor de zieke kinderen, en nergens anders voor.

Het bestuur en de organisatie van de ToyRun Groningen heeft lang nagedacht hoe hiermee om te gaan, immers zij zijn al die jaren de drijvende kracht geweest achter de ToyRun in Groningen. Daarom is er voor dit jaar besloten geen ToyRun Groningen te organiseren.

Een aantal andere argumenten;

Voor de kinderafdeling van het Martiniziekenhuis is het een te grote belasting om de ToyRun Groningen te ontvangen in 2014. Zij zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers. De ontvangst van 1000 motorrijders en hun support is te zwaar.

Dit jaar zijn zij ook geconfronteerd met organisatorische problemen voor wat betreft de vergunningen van de gemeente Groningen, die uiterst zorgvuldig is met het verlenen van vergunningen voor evenementen waarbij ca. 1000 motorrijders betrokken zijn.

Ook persoonlijke omstandigheden van het bestuur en de organisatie, de enorme werkdruk, gebrek aan tijd en u zult begrijpen dat de organisatie voor dit jaar de Toyrun Groningen “on hold” heeft gezet.

Het bestuur en de organisatie zal zich komend jaar beraden op de te volgen stappen voor de komende jaren. Suggesties zijn altijd welkom.

Het bestuur en de organisatie wil met klem benadrukken dat de “Zwarte Pieten discussie” op geen enkele wijze heeft bijgedragen aan het besluit de ToyRun Groningen voor 2014 te schrappen.

Namens de organisatie en het bestuur:

Roël Bakker

Eén gedachte over “Einde aan Actie Stoomboot ToyRun

  1. Jammer, dat het geslaagde evenement voor ongeneeslijk zieke kinderen niet kan doorgaan. Wellicht is het een optie om in overleg te gaan de doe een wens stichting (make a Wish), zodat er in 2015 een alternatieve run kan ontstaan.
    Wellicht op een datum met meer kans op goed weer en nog meer deelnemers.

    Hans B. Ottens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *