Conflict over koopzondag WCPaddepoel loopt uit de hand

Sommige winkeliers op het winkelcentrum Paddepoel kunnen het bloed van  de Vereniging van Eigenaren wel drinken als het gaat op de zondagsboetes. Inmiddels zijn de terrassen van Bakker Bart en Slager Oosterhof weggehaald, lezen we in een artikel van de NOS vandaag. 

Alle bemiddelingen tot nu toe hebben niets opgeleverd en de koopzondagen zijn zeker geen succes te noemen. Groningen wordt beschadigd in haar imago door jongens die alleen maar aan het grote geld denken en schijt hebben aan hardwerkende ondernemers. Wij roepen de consument op de koopzondagen te mijden zolang de conflicten bestaan of doen een beroep op de gemeente Groningen een streep te halen door de koopzondagen van dit centrum.

Foto: Jan Hendrik van der Veen

1 gedachte op “Conflict over koopzondag WCPaddepoel loopt uit de hand

 1. Het moet toch mogelijk zijn dat de kleine winkelier vrijstelling krijgt en zelf mag bepalen of hij of zij op gaat op zondag?
  Het is voor hen financieel onaantrekkelijk om op een zondag op te gaan, daarvoor is er te weinig klandizie.
  De kosten die zo’n openstelling met zich meebrengt weegt niet op tegen de verdiensten.
  Ketens hebben geen centje pijn en die kunnen best op zo’n onrendabele zondag open, omdat het verlies met gemak gedragen kan worden door hun organisatie.
  Laat de kleine winkelier het zelf bepalen of die wil of niet.
  Deze regels in combinatie een verplicht huurcontract van vijf jaar, weerhoud ook andere kleine winkels ervan zich te vestigen op WC Paddepoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *