Groningen op weg naar een rookvrije generatie

Vandaag, maandag 9 oktober, hebben verschillende organisatie in Groningen borden op hun hoofdgebouwen gehangen met de tekst: ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. De borden hangen onder meer  bij de gemeente Groningen waar wethouder Mattias Gijsbertsen samen met kinderburgemeester het bord vanmiddag onthulde. Naast de gemeente Groningen hangen de borden bij het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen. De borden zijn door kinderen geschilderd.

Dit voorjaar hebben deze organisaties zich samen met andere organisaties in de stad Groningen aangesloten bij de landelijke Alliantie Nederland Rookvrij!, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en de Hartstichting. Ook aangesloten zijn Healthy Ageing Network Northern Netherlands, Martini Ziekenhuis, Menzis, FC Groningen, GGD, Zorg Innovatie Forum, Alfa- en Noorderpoortcollege, Groninger Apothekers Vereniging, Huis van de Sport, Kidsfirst, O2G2, SKSG, Sport050, VCOG, KNMG Noord, Progress Events (De Toeter, het Catshuys), Noorderbrug en Verslavingszorg Noord Nederland. Het aantal betrokken organisaties in de stad neemt nog steeds toe.

De lokale coalitie voor een rookvrije generatie in Groningen zal de komende jaren gezamenlijke activiteiten ontplooien om roken in de buurt van kinderen te ontmoedigen.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *