Aanrijding fietser op de kruising Eikenlaan – Wilgenpad

Begin van de middag heeft zich een ernstig ongeval voor gedaan op het fietskruispunt van de Eikenlaan- Wilgenpad in de Groninger wijk Selwerd waarbij één gewonde is gevallen die per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Het ongeluk vond plaats op de kruising waar fietsers sinds kort voorrang genieten op het overige verkeer.

Een ongeval op een kruising waar veel discussie over is en waar veel bewoners vraagtekens zetten bij deze oplossing. Nergens ter wereld fietsen zoveel mensen als in Groningen waar liefst zestig procent van alle verkeersbewegingen gebeurt op de fiets en waarom zijn geen passende oplossing gevonden voor een veilige oversteek van alle verkeer, vragen bewoners zich af. Hoeveel ongelukken moeten er nog plaatsvinden.

Een stad met ambitie om de fietsstad van Nederland te worden maar de gevaren onderkent. Is het geen aanbeveling om regelaars in te zetten op de drukke tijden voor ieders veiligheid in afwachting van de toegezegde definitieve oplossingen van de Eikenlaan? en meer toezicht van de politie?

Velen rijden door rood vanaf de Dierenriemstraat richting Eikenlaan of kunnen het lange wachten niet dulden om vervolgens allerlei andere capriolen uit te halen om zich ze voegen in de rij wachtende auto’s op de Eikenlaan. En zo kunnen we nog wel even  door gaan. Wordt het geen tijd om de oorlog te verklaren aan het autoverkeer waarvan velen zich afvragen waarom is er zoveel autoverkeer op de Eikenlaan? We hebben toch een ringweg! Helaas weten ze dat ook niet op te lossen. Lange rijen auto’s staan dagelijks op de afritten te wachten om de Zonnelaan op te rijden of richting Zernike door de grote verkeersstromen fietsers.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

 

5 gedachten over “Aanrijding fietser op de kruising Eikenlaan – Wilgenpad

 1. Ja een prachtige ringweg maar geen goede verbinding met de wijk selwerd…..als je in Roden werkt moet je of een heel stuk omrijden om dan weer terug via de rotonde bedumerweg selwerd in te komen of via vinkhuizen,Paddepoel, wat korter is..
  Dus gemeente Groningen gewoon een op en afrit op de ringweg aanleggen en je hebt minder auto’s op de Eikenlaan ??

  • Ooit waren er een op- en afrit aan de Iepenlaan westzijde (Selwerderhof).
   De basis ligt er nog, deze is alleen begroeid met houtopslag en zou na het rooien zo weer geasfalteerd kunnen worden en het hele probleem met de auto’s op de Eikenlaan is opgelost.

   Nu zegt een gemeenteraadslid van GroenLinks dat de automobilist maar moet omrijden om op de Bedumerweg de rondweg op te gaan en dan feitelijk weer terug te rijden.
   Hoe kan in vredesnaam iemand van GroenLinks dit voorstellen, zij zouden het juist moeten toejuichen dat een automobilist minder meters maakt i.p.v. meer.

 2. 12 oktober was het alweer raak en de ambulance die naar een ander ongeval moest, kon er niet door.
  In de media lees je niets meer over de kleinere ongevallen, waarschijnlijk omdat het project een succes moet lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *