Congres Grenzeloos Grunnen

Grenzeloos Grunnen-1847

De provincie Groningen organiseerde vandaag samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Groninger Gemeenten het congres Grenzeloos G(r)unnen. Een congres voor bestuurders, raadsleden en Statenleden van de gemeenten en provincie, ambtenaren en kennisinstellingen. 

Gemeentelijke herindeling: uitdagingen en kansen 
Groningen staat aan de vooravond van een gemeentelijke herindeling. Dit brengt veel uitdagingen, maar ook kansen met zich mee, bijvoorbeeld in de relatie burger – bestuur. Hoe benutten we de herindeling voor een nieuwe verhouding tussen overheid en samenleving? Hoe realiseren we naast een grotere schaal juist kleinschaligheid en burgernabijheid? Wat is daar voor nodig bij bestuurders, ambtenaren en raadsleden? En wat verwachten wij van onze inwoners?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Sprekers waren o.a
Dirk van der Borg, burgemeester fusiegemeente Molenwaard
Prof. Dr. Paul Frissen, bestuursvoorzitter en decaan Nederlandse school voor Openbaar Bestuur, hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Minister Ronald Pastrek overhandigde het eerste exemplaar van de E-zine Burgerparticipatie op een USB-stick aan commissaris van de Koning, Max van den Berg.

Dagvoorzitter van dit congres was Arno van der Heijden.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *