Crematorium, Martinikerk en Nieuwekerk tijdens open dag Yarden

crematorium-open bedrijvendag 2016--14Gisteren voor het eerst in Groningen een open dag waar diverse bedrijven hun deuren open stelden voor het publiek. Zo ook Yarden Crematorium in Groningen. Een crematorium dat ligt in een rustig park, in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad Groningen nabij het Zernike.  Het crematorium is in 1962 gebouwd en is vanwege zijn bijzondere architectuur en mooie voorgevel uitgeroepen tot rijksmonument. Het authentieke karakter van het gebouw gaat samen met een warm, sfeervol en eigentijds interieur met een aangename en gastvrije uitstraling. Het naastgelegen uitvaartcentrum is in 2015 gerestyled en heeft de beschikking over prachtige rouwkamers.

Alle foto’s van Geert van Duinen: klik hier

Alle bezoekersruimtes waren gisteren  te bekijken maar ook achter de schermen kon een kijkje genomen worden. In het uitvaartcentrum werd door eigen medewerkers verteld over de laatste verzorging van een overleden dierbare. In het crematorium was ook de ovenruimte opengesteld voor bezoekers.

In de Nieuwekerk aan de Oude Boteringestraat een stilteportaal en in de Martinikerk kregen de bezoekers een overzicht te zien met als thema “Licht op de dood”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.