Cultuur, basisscholen en bereikbaarheid in top-3 van woonwensen Groningen

groningen-paddepoel-grote beerstraat-zon wonen-1Huizenzoekers in de stad Groningen waarderen cultuur, basisscholen en bereikbaarheid hoger dan de aanwezigheid van supermarkten en sportvoorzieningen. Dat blijkt uit de nieuwe, interactieve Woonspiegel van Groningen Woont.    Aanbod van koopwoningen vind je tegenwoordig op tal van online huizenportalen. Maar welke site houdt nou rekening met je gedroomde woonomgeving? Groningen Woont, een nieuwbouwplatform voor de stad Groningen, heeft een Nederlandse primeur: de Woonspiegel.

Via een eenvoudige ‘sleur-en-pleur’-applicatie kan de huizenzoeker aangeven wat hij belangrijk vindt aan zijn nieuwe woonomgeving. De site geeft vervolgens aan in welke wijken dat te vinden is. Cultuur, winkels, eten en drinken, bereikbaarheid, kindvriendelijk, natuur. In totaal heeft de zoeker keuze uit twaalf wijkkenmerken.

Gemeentelijke data
De zoektool koppelt de gewenste wijkkenmerken aan actuele nieuwbouwprojecten. De huizenzoeker krijgt zo een beeld van zijn mogelijk nieuwe woonomgeving. Voor de Woonspiegel maakt Groningen Woont gebruik van openbare, gemeentelijke data over wijken en buurten. ‘Daarmee heeft Groningen Woont een primeur in Nederland gerealiseerd,’ zegt Michiel de Boer, beleidsadviseur bij de gemeente Groningen. De gemeente is mede-initiatiefnemer van Groningen Woont.

De nieuwe manier van huizen vinden komt tegemoet aan de wens van de consument die zich afvraagt hoe het is om ergens te wonen. Daarmee gaat Groningen Woont verder dan huizenwebsites die voornamelijk informatie geven over de standaard prijs, vierkante meters en het aantal slaapkamers.

Groningse Nieuwbouwdag
Komende zaterdag organiseert Groningen Woont de eerste Groningse Nieuwbouwdag van 2016, met nieuwbouwpresentaties in Vesta Woonforum en het informatiecentrum van Meerstad.

Groningen Woont is een initiatief van het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *