Snert- en Stamppotduel in de keukens van het Alfa-college

nederland 2016, groningen, lewenborg, snert- en stampotkampioenschappen 2016, alfa college, kluiverboom

jasper gottlieb,

Vandaag, 19 februari, vinden de WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken plaats in de prachtige keukens van het Alfa-college aan de Kluiverboom 3 in Groningen. Deelnemers en bezoekers werden weer hartelijk ontvangen door een klas die het gastheerschap verzorgde.

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN en de 15de editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT is groot. De deelnemers komen uit het hele land en werden gevolgd door veel landelijke media.

Op een aantal video schermen konden bezoekers de verrichtingen in de keuken goed volgen en het Alfa-college was dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer.

Alle foto’s: klik hier

Een deskundige jury beoordeeld de verschillende onderdelen waarop punten geven woreden aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot- opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *