D66 wethouder Groningen solt met banen medewerkers fietsenstalling

De SP-fractie vindt het onvoorstelbaar hoe het stadsbestuur solt met de werkers in de fietsenstallingen. Het werk in de fietsenstallingen werd al jaren met tevredenheid uitgevoerd door WerkPro. Afgelopen jaar ging het stadsbestuur onder leiding van Wethouder De Rook ineens over op het openbaar aanbesteden van deze taak. Volgens de socialisten heeft deze vermarkting alleen voor onnodige kosten, onzekerheid en baanverlies gezorgd. Tien werkers in de fietsenstallingen zijn door een bezuiniging van €150.000 hun baan verloren.

 

De SP-fractie bezocht WerkPro en de werkers in de fietsenstallingen. Hier was duidelijk te merken wat deze onzekerheid met de werkers doet. SP-raadslid Wim Koks: “Voot dag en dauw en tot die in de nacht zitten de werkers in de fietsenstallingen voor ons klaar. Soms als reïntegratiewerk of na jarenlang geen werk te hebben gehad. Houd onze fietsenstallingwerkers gewoon in dienst, deze vermarkting door aanbesteding is nergens goed voor.”

 

Woensdagmiddag wordt de aanbesteding van het fietsenstallingwerk in de raadscommissie besproken. De SP wil stoppen met aanbesteden en dit in het vervolg niet weer zo doen. Daarnaast wil de SP dat de werkers die hun baan verloren hebben elders aan werk geholpen worden of een terugkeergarantie krijgen. 

Eén gedachte over “D66 wethouder Groningen solt met banen medewerkers fietsenstalling

  1. Vergis ik mij nu hoe vaak lees ik iets negatiefs over D66
    Itc las ik van morgen vliegveld Eelde in de stroom mee ze zijn overal op tegen .
    Het ergst vind ik dat veel besluiten met de toekomst van het Noorden te maken hebben.
    Dus Groningers D66 maar even uit sluiten als het aan mij ligt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *