Dag van de Mantelzorg 2015 | Laat je zien!

mantelzorgOok dit jaar wordt de Dag van de Mantelzorg, 10 november, weer groots gevierd in Groningen-stad. De gemeente Groningen en samenwerkende organisaties geven graag uiting aan hun waardering voor mantelzorgers. Zij zijn het immers, die vanuit een persoonlijke relatie, zorg geven aan diegenen die deze zorg hard nodig hebben.

Thema van de Dag van de Mantelzorg 2015 is, Laat je zien!

Het thema is een uitnodiging om te laten zien dat u mantelzorger bent. Laat het zien aan mensen in uw eigen omgeving maar ook aan wijkorganisaties en gemeente. Zodat ze u erkennen en waarderen als mantelzorger en ondersteunen wanneer ú dat nodig heeft.

Klein maar fijn: Van zondag 1 november tot en met zaterdag 7 november zijn er workshops ‘Feestelijk hapjes maken’ op diverse locaties in de stad. Omdat samen koken en samen eten nu eenmaal gezellig is. De workshops worden o.a. georganiseerd en begeleid door koks van Dignis en we mogen gebruikmaken van hun keukens. Dat belooft kwaliteit!

Vrolijke voorstelling: Dinsdag 10 november is er een feestelijke avond waarbij heel wat gelachen kan worden met een muzikale theatervoorstelling van ‘Voorheen de bende van Baflo Bill’ in Hanze Plaza. Na afloop van de voorstelling is er levende muziek in de foyer van ‘Stuck Herry’. ‘Vrouwkracht’ van Jasmijn verzorgt de bijzondere catering. Het wordt een avond met een Gronings accent en exotische verrassingen.

Cadeau: Heeft u een mantelzorgkaart? Neem dan de coupon mee, voor de verrassing van de Dag van de Mantelzorg. Na de voorstelling kunt u deze coupon inleveren. Dit jaar heeft de gemeente Groningen bijzondere aandacht besteed aan dit cadeau. Vanaf 15 november kunt u de coupon verzilveren op het mantelzorgspreekuur in uw wijk. Heeft u nog geen kaart dan kunt u bij een Stip of het steunpunt Mantelzorg van Humanitas gratis een mantelzorgkaart afhalen.

Jonge mantelzorger: Ben jij jonger dan 25 jaar? Zorg jij al een langere periode voor een familielid? Informeer dan bij Humanitas Groningen naar de leuke activiteiten die speciaal voor jonge mantelzorgers worden georganiseerd.

De Dag van de Mantelzorg 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Dignis/Lentis restaurants, Vrouwkracht catering Jasmijn, Eeterie De Globe en SilkArt multimedia studio. ‘

*Mantelzorg is zorg die vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking gedurende minstens drie maanden en acht uur per week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *