Nachtburgemeester Chris Garrit neemt afscheid

nederland 2015, groningen, centrum, ode aan groningenNa vier jaar is het moment aangebroken dat Chris Garrit als nachtburgemeester van Groningen afstand doet van de titel die hij de afgelopen jaren met heel veel plezier en toewijding heeft mogen dragen. Een groot avontuur wat vaak dichtbij de werkelijkheid van de dag/nacht stond maar soms ook moeilijk te bevatten leek te zijn. Zo waren sommige, in zijn ogen, simpele zaken echte wespennesten en moeilijke thema’s bleken soms makkelijk oplosbaar.

Op 7 november 2011 was het zover; ik werd gekozen tot nachtburgemeester van Groningen. Een grote eer en een hele opgave. Een nieuwe gewaarwording voor de stad en het stadhuis. Ik heb in de afgelopen termijnen iets proberen neer te zetten wat gaat over een betere verstandhouding tussen de dag politiek en de nachtelijke cultuur in de stad Groningen. Verbinden en bruggenbouwer, er te zijn voor de stadse “nachtstadjers” maar ook voor de rust zoekende burgers van de stad. Ik heb de dagburgemeesters zien komen en gaan en heb veel geleerd over de verschillende werkwijzen van deze heren.

Na precies 4 jaar is het dan zover; het moment dat ik afscheid ga nemen van mijn titel en de ketting ter beschikking stel aan de nacht laat hij op zijn site weten. Het hele artikel: klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *