David Bowie op de Grote Markt

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche Photograph by Brian Duffy © The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973
Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche
Photograph by Brian Duffy
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Op vrijdag 14 augustus presenteren poptempel Vera en het Groninger Forum met openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren het legendarische laatste concert van David Bowie als Ziggy Stardust. Bowie-fan of niet: deze grootse wederopstanding van Ziggy mag je niet missen, want 42 jaar na dato is Bowie nog steeds een buitengewoon betoverende artiest.

Grote Markt als megabioscoop
Na het succes van ‘Brood op de Markt’ vorig jaar, verandert de Grote Markt in Groningen op 14 augustus aanstaande wederom in een megabioscoop. Geniet van de unieke concertsfeer op een zitzak vooraan, staand bij de bar of op de trappen van het stadhuis. De toegang is gratis, het scherm is reusachtig (18 x 10 meter) en deze cultfilm (op 35mm!) is eenmalig te zien.

Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
Regisseur D.A. Pennebaker, bekend van Don’t Look Back over Bob Dylan, zou op die bewuste avond in 1973 slechts een paar nummers opnemen, maar hij besloot het hele concert te registreren. Een gouden greep, zo bleek, want voordat Rock ’n’ Roll Suicide werd ingezet zei Bowie: ‘Not only is this the last show of the tour, but it’s the last show that we’ll ever do.’ Gelukkig voor de ontgoochelde fans en pers bleek dit een uitspraak van het persona Ziggy te zijn en ging Bowie door met muziek maken als nooit tevoren.

Meer Bowie in Groningen
Bowie op de Markt is de kick-off van het Bowie-filmprogramma in het Groninger Forum dat later dit jaar start in het kader van de tentoonstelling Bowie is in het Groninger Museum.

Foto: licentie Groninger Museum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.