Nieuw crematorium en uitvaartcentrum in Groningen

nederland 2013, groningen, paddepoel, crematorium, crematroriumlaan

De gemeente Groningen is van plan grond beschikbaar te stellen voor de vestiging van een uitvaartcentrum en crematorium op Hoendiep Noord, direct ten zuiden van Westpark. De gemeente spreekt van ‘een serene en bijzondere plek gelegen in de stad die qua intimiteit en beslotenheid past bij de functie’. Daarbij is de plek goed bereikbaar.

Uitvaarverzorger Algemeen Belang gaat naar verwachting zevenhonderd crematies per jaar verzorgen op de nieuwe locatie.

groningen-selwerd-algemeen belang-esdoornlaan-7Eigen plek
Algemeen Belang is sinds 1968 gevestigd in de wijk Selwerd in de stad. Crematies worden tot nu toe verzorgd door Yarden op het Selwerderhof. Sinds een jaar of tien is Algemeen Belang op zoek een plek voor een eigen crematorium, kantoor en uitvaartcentrum. Dit om beter aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Een eerdere poging om een dergelijk plan in het Westpark te realiseren, liep spaak.

Onderzoek
In 2010 heeft de gemeente Groningen, samen met Algemeen Belang, drie locaties onderzocht en beoordeeld. Eén locatie had voor beiden een duidelijke voorkeur: bedrijventerrein Hoendiep Noord ten zuiden van het Westpark.

Belanghebbenden en omwonenden
De volgende stappen zijn het informeren en raadplegen van belanghebbenden en direct omwonenden. Donderdag 25 juni is er een informatie-avond voor de wijkraden van De Held, Vinkhuizen en Hoogkerk. Op dinsdag 30 juni is er een informatieavond voor direct omwonenden. De uitnodigingen daarvoor zijn inmiddels verstuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *