Wijkwethouder wint TopGear050

politiek, personenNergens ter wereld wordt de fiets zoveel gebruikt als in Groningen. Dat is een goede zaak, want fietsen is gezond en duurzaam. Daarom zet D66 Groningen zich in voor betere fietsvoorzieningen. Maar is de fiets ook het snelst? Om dat uit te vinden organiseerde D66 een echte Top Gear Challenge. Vandaag praat de raad over de fietsplannen van Stad én lanceert D66 het filmpje!

Fietsen is volgens D66 de beste manier om je in de stad te verplaatsen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 presenteerden we daarom een tienpuntenplan voor de fiets. In de recent vastgestelde fietsstrategie van de gemeente, die in samenspraak met Stadjers werd gemaakt, zijn al deze punten opgenomen. De gemeente zal samen met andere partijen de komende jaren 85 miljoen euro investeren in de fiets.

Fietsen is gezond en duurzaam. Maar is fietsen ook het snelst? Om die vraag te beantwoorden organiseerde D66 Groningen op zaterdag 13 juni een echte Top Gear Challenge, vrij naar het wereldberoemde autoprogramma van de BBC. De deelnemers gingen de uitdaging aan om zo snel mogelijk de 6,6 km af te leggen tussen station Europapark, Grote Markt en Paviljoen Sterrebos.

D66-wethouder Paul de Rook pakte de fiets, directeur van het Noordpoolorkest én autoliefhebber Reinout Douma koos voor zijn Mercedes CLA en D66-bestuurslid Barbara de Jong ging te voet en met het OV. Wie het eerste terugkeerde bij het Paviljoen Sterrebos met een selfie met de Martinitoren was de winnaar. Niemand minder dan de Stig gaf het startschot voor deze Top Gear Challenge Groningen.

1 thought on “Wijkwethouder wint TopGear050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *