De dag van mörn voor G1000 Burgertop

g1000-2De band Winnetou, van Olaf Vos, Hans Blaettler en Benjamin Niemeijer, lanceren aankomende woensdagmiddag om 16.15 uur hun lied “De dag van mörn”. Dit lied hebben ze speciaal geschreven voor de eerste burgertop van Groningen: de G1000 Groningen.

Betekenis lied
Het lied gaat over dat iedereen op zijn eigen manier belangrijk is voor zijn of haar buurt. In het lied worden een aantal van deze persoonlijkheden bezongen. Want iedereen is belangrijk voor de toekomst van Stad.

Winnetou heeft dit lied speciaal voor de G1000 Groningen gemaakt omdat ze geloven in het idee dat de inwoner uit elke wijk en buurt meebeslist over de toekomst van hun Stad. De inwoners zelf weten vaak het beste wat belangrijk is, zij staan tenslotte met ‘de poten in de klei’ en weten waar het werkelijk over gaat. Samen met Arjen Kolkman van Studio Freesounds hebben ze het lied belangeloos beschikbaar gesteld voor de burgertop.

G1000 Burgertop
Op 6 juni gaan 1000 Stadjers in de oude drukhal van het Dagblad van het Noorden met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor hun straat, wijk en Stad. Ze gaan het hebben over hoe we samen de Stad nog mooier kunnen maken.Dit wordt een G1000 Burgertop genoemd. Vorig jaar is er een G1000 in Amersfoort en in Uden gehouden, waar tal van projecten uit zijn gekomen die de stad mooier maken.

Loting
Meedoen kan niet zomaar. Er zijn 10.000 Stadjers geloot uit de Gemeentelijke Basisadministratie. Iedereen die 18+ is maakt zo evenveel kans om mee te praten. Ongeacht achtergrond, opleiding of wijk waar je in woont. De uitnodigingen zijn afgelopen week op de mat gevallen.

Uitverkorene
Er is een kans van ongeveer 1 op 17 dat de brief bij een Stadjer op de mat valt. Dat is dan hun kans om mee te praten over de toekomst van de Stad! Op de dag zelf wordt de agenda bepaald. De gedachte is dat de deelnemers zelf, de Stadjers, het allerbeste met elkaar kunnen bepalen waar ze het over willen hebben. Ook bepalen de deelnemers van de dag wat ermet de agenda en de uitkomsten gebeurt.

 

De G1000 Groningen wordt georganiseerd door een groep betrokken Stadjers. Naast vele sponsoren en ambassadeurs, steunt de gemeente Groningen het initiatief onder andere door de loting te verrichten uit het GBA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *