De heer Mateboer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

groningen-corpus den hoorn-lintje dhr. mateboer-16Vanavond, donderdag 10 april 2014, reikte loco-burgemeester Jan Seton een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer W. Mateboer. De uitreiking vond vanavond plaats  tijdens de herdenkingsdienst in de Magnalia Dei-kerk aan de Landsteinerlaan te Groningen.

De heer Mateboer zet zich al vele jaren belangeloos in voor de Gereformeerde Gemeente te Groningen en voor de evangelisatiepost te Leeuwarden.

groningen-corpus den hoorn-lintje dhr. mateboer-15Decorandus begeleidt sinds zijn jeugd de gemeentezang op het orgel tijdens de kerkdiensten van de Gereformeerde Gemeente te Groningen. Zijn officiële aanstelling volgde in 1974.  In de voormalige Magnalia Dei-kerk aan het Florisplein, was hij 17 jaar organist.

 

 

Sinds de verhuizing van de gemeente in 1991 naar het kerkgebouw van de Magnalia Dei-kerk aan de Landsteinerlaan, bespeelt hij tot heden het orgel tijdens de zondagse kerkdiensten. Daarnaast verricht de heer Mateboer evangelisatie werkzaamheden voor de Gereformeerde Gemeente Groningen. Al meer dan 15 jaar organiseert hij, samen met zijn echtgenote, de inloop ochtenden die de evangelisatie commissie maandelijks organiseert. Tijdens deze inloop bijeenkomsten staat de ontmoeting van ouderen in de omgeving van de kerk centraal.

Een flink aandeel heeft decorandus in de organisatie en bemensen van de kraam van de Gereformeerde Gemeente op de voorjaars- en kerstmarkt die elk jaar in de wijk Corpus den Hoorn wordt georganiseerd.

 

2 gedachten over “De heer Mateboer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *