De Zaaier in Paddepoel eerste groene schoolplein

Vandaag, donderdag 17 februari 2022, kwam wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff op bezoek bij Reformatische basisschool De Zaaier in de Groninger wijk Paddepoel. Een verrassing want De Zaaier is het eerste groene schoolplein.

 

Op deze school was er al eerder gestart met het vergroenen, maar nu is het ‘plein’ echt helemaal af! De opening op donderdagmiddag werd gemarkeerd met het bevestigen van het bord met keurmerk ‘Groen Schoolplein’ en de wethouder knipte samen met kinderen een lint door. Daarmee openen ze het schoolplein nieuwe stijl en gaven ze het startsein voor de kinderen om lekker te spelen op het plein vol met speeluitdagingen, zoals zand en nieuwe speelattributen. 

 

Gezond en klimaatbestendig

Een groen schoolplein nodigt uit tot spelen. Buiten zijn, bewegen en spelen is gezond, maar een groen plein is steeds vaker essentieel voor een groeiende groep kinderen die snel last van de warmte hebben. Een plein met tegels is veel warmer dan een plein met natuurlijke materialen en groen. Er is nog een voordeel: door het veranderende klimaat wordt het niet alleen warmer, het leidt ook steeds vaker tot zeer pittige regenbuien.
De hoeveelheid water van dergelijke stortbuien vindt makkelijk haar weg in de aarde als er voldoende groen is. Een groen schoolplein is dus niet alleen ‘cool’, het is ook écht koeler en neemt sneller het regenwater op. 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *