Debatavond zonder NAM

Aanstaande zaterdag vindt op initiatief van een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen een debatavond met Tweede Kamerleden en kandidaatkamerleden plaats over een toekomst zonder de NAM en het beter organiseren van de gaswinning. Agnes Mulder (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Suzanne Kröger (GroenLinks), Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren), William Moorlag (PvdA), Sandra Beckerman (SP) en D66 gaan om 20:00 in debat in het Groninger Forum, Hereplein 73. Toegang is gratis.

De avond is een vervolg op een openbare conferentie eerder die dag van 10:30 tot 18:00 op het Provinciehuis, waar gerenommeerde experts en ervaringsdeskundigen spreken over de mogelijkheden en uitdagingen van het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning.

Initiatiefneemster Sandra Beckerman: “De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau, maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd.”

De conferentie en de debatavond komen tot stand met medewerking van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Meer informatie is te vinden op eentoekomstzonderdenam.nl.

Foto: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *