Deelfietsen inzet voor bereikbaarheid van Groningen

Door de ernstige verkeershinder aan de Ring Zuid zijn honderd extra deelfietsen beschikbaar gesteld. Een initiatief van het Alfa-College, AOC Terra, Hanzehogeschool, Noorderpoort, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, Bedrijvenvereniging West en Groningen bereikbaar. 

Een alternatief voor het gebruik van de auto wordt geboden ten tijde van grootschalige wegwerkzaamheden in onze stad en waar al veel over gecommuniceerd is. 

We namen een kijkje bij onder meer P&R Hoogkerk en Reitdiephaven.  Deelfietsen zijn in gebruik te nemen middels een app voor de smartphone. Naast de al aanwezige deelfietsen van Deelfiets Nederland kan met gebruik maken van de Bird-App waar je een account aan kunt maken en na gebruik van de fiets moet de deelfiets op een daarvoor bestemde locatie geparkeerd worden.

Op ruim zestig plekken in de stad kun je ze aantreffen. A.s. vrijdag 11 februari gaan de werkzaamheden rondom operatie Julianaplein van start en zal het  gebruik van de fiets een belangrijke bijdrage moet leveren om Groningen bereikbaar te houden.

Info Deelfietsen: klik hier     

Info Bird fietsen: klik hier

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *