Demonstreren verboden bij ingang abortuskliniek Radesingel

Mensen die willen demonstreren bij de abortuskliniek aan de Radesingel, mogen niet meer op de stoep bij de ingang van de kliniek staan. Dat heeft burgemeester Koen Schuiling na uitgebreid onderzoek besloten. Volgens de burgemeester was het een ingewikkeld besluit, vanwege ons recht op demonstreren.

Burgemeester Schuiling voerde de afgelopen periode gesprekken met medewerkers van de abortuskliniek, omwonenden, met mensen die de kliniek bezochten en met de demonstranten. Mensen die de kliniek bezochten, gaven aan zich geïntimideerd te voelen door de manier waarop er gedemonstreerd werd.

 

Om die reden besloot de burgemeester dat de demonstranten niet meer op de stoep of weg voor de abortuskliniek vanaf de Verlengde Oosterstraat tot de Trompbrug mogen staan. Wel mogen de demonstranten op het grasveld van de Radesingel staan, maar ze mogen geen megafoons of andere geluidsversterkers gebruiken. Op deze manier kunnen ze de mensen niet meer benaderen of fysiek belemmeren om door te lopen. Bezoekers van de kliniek kunnen daardoor de demonstranten vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *