Den Oudsten ontvangt zijn gasten

politiek, installatie  den oudstenBurgemeester Peter den Oudsten zit op woensdag 18 februari voor de eerste keer de gemeenteraad van Groningen voor. De gemeenteraad nodigt Stadjers uit om als gast van de Raad de eerste raadsvergadering onder leiding van de nieuwe burgemeester mee te maken. Den Oudsten werd in januari burgemeester van Groningen en is daarmee ook de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

De gasten van de Raad krijgen voorafgaande aan Den Oudstens eerste gemeenteraadsvergadering een presentatie over het werk van de gemeenteraad. Wat doen raadsleden eigenlijk? En hóe doen ze hun werk precies? Wat gebeurt er allemaal tijdens een raadsvergadering? En wat is de rol van de burgemeester? De presentatie, verzorgd door de Griffie van de gemeenteraad, geeft op dit soort vragen antwoord. De Gasten van de Raad kunnen volgen daarna vanaf 16.30 uur op de publieke tribune de raadsvergadering. In de pauze eten ze met de raad mee. Dan kunnen ze raadsleden vragen stellen over hun werk.

Aanmelden voor Gast van de Raad
Alle inwoners van Groningen die 16 jaar of ouder zijn kunnen zich aanmelden als Gast van de Raad. Als meer Stadjers Gast van de Raad willen zijn dan er plaats is, kunnen zij een volgende vergadering bijwonen. De raad vergadert maandelijks, meestal op de laatste woensdag van de maand. Opgeven als Gast van de Raad kan bij de Griffie van de gemeenteraad: e-mail: [email protected] of bellen met 050 367 77 02. De gasten van de Raad worden om 15.30 uur ontvangen op het stadhuis voor de presentatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *