Dichte mist breidt uit over het land

mist-1Vanavond en vannacht breidt de mist in het noorden zich uit over de rest van het land en verslechtert het zicht zienderogen. Dat merkte ook één van de hardlopers uit de wijk Paddepoel vanmiddag tijdens zijn loopje. Uitkijken, en denk om goed reflecterende kleding. Morgenochtend is het mistig en dit kan tot verkeershinder leiden. In de loop van de dag vanuit het zuidoosten iets meer zon, maar vooral in het noorden blijft het grijs en mistig.

Vanavond breiden de mistbanken in het noorden zicht verder over het land uit en daalt het zicht flink. Vannacht komt op uitgebreide schaal (dichte) mist voor. De temperatuur daalt naar 2 graden in Zuid-Limburg tot 6 graden langs de kust.

Morgen kunnen we in de ochtend op verschillende plaatsen mist verwachten met kans op hinder tijdens de ochtendspits. In de middag schijnt op een aantal plaatsen de zon. Er zijn ook regio’s waar het grijs blijft door nevel en laaghangende bewolking. De temperatuur valt met 10 graden in het noorden tot maximaal 14 graden in het zuiden lager uit.

Bron: Weeronline Foto: Martin de Jonge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.