Dichter van Geluk met Ivo de Wijs

In de serie Poëziemarathon 2017 ging fotograaf Jan Hendrik van der Veen vandaag op bezoek in het Groninger Forum voor een ontmoeting met dichter, cabaretier, tekstschrijver, liedjesschrijver en radiomaker Ivo de Wijs. De dichter was te gast bij Dichter van Geluk. Hij werd geïnterviewd worden door Rense Sinkgraven over de schone Nederlandse taal, humor, zijn inspiratiebronnen en… geluk!

Wie is Ivo de Wijs
Ivo de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) is tekstdichter en presentator. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar het M.O.-B diploma. Hij stond vier jaar voor de klas. Van 1971 tot 1980 trad hij op met het Kabaret Ivo de Wijs, een groep die vier theaterprogramma’s, zes langspeelplaten en één cd (Terug naar de wortels) maakte. In 2009 verschenen de beste nummers van het Kabaret Ivo de Wijs op dvd. Van 1997 tot 2002 bracht Ivo samen met Pieter Nieuwint het theaterprogramma Literair Variété. In 2003 gaven Pieter en Ivo de eerste voorstellingen van Literair Varié2.

Poëziemarathon 2017
Deze Dichter van Geluk staat in het teken van de Poëziemarathon 2017. Van 25 januari t/m 1 februari 2017 vindt in Groningen voor de achttiende keer de Poëziemarathon plaats. Gedurende die tijd staat Groningen bol van poëzie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *