Dick Nanninga muurschildering in hartje Oosterpark

Afgelopen zaterdag 26 november vond de onthulling plaats. Dick Nanninga heeft  nu 7 jaar na zijn overlijden een muurschildering op de locatie Ripperdahuis aan de Zaagmuldersweg in het hart van de Oosterparkwijk.

Op 15 september 2017, nam voormalig wethouder Roeland van der Schaaf, voor het geboortehuis van voetballegende Dick Nanninga aan de Lindenhof 14 in de Oosterparkwijk, de petitie voor een eerbetoon aan de voetbalheld officieel in ontvangst.

Een aantal initiatiefnemers: Tjeerd van Dekken en Sandra Beckerman, mede namens VV Oosterparkers, Hans Nijland (directeur FC Groningen) & Dick Heuvelman (sportjournalist) vonden dat de voetballer met een muurschildering in de Oosterpark geëerd moest worden.

Nanninga groeide op in de Oosterparkwijk en speelde  bij amateurclub De Oosterparkers. Via Veendam naar Roda JC en speelde in het  Nederlands elftal. Nanninga is de enige voetballer van Oranje die tot nu toe een veldgoal maakte in een WK-finale. in ’78 tegen Argentinië.

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Graffiti- en mural kunstenaar Jack Lack heeft de muurschildering gerealiseerd en opdracht van woningcorporatie Nijestee en de Gemeente Groningen die financieel hebben bijgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *