Dijnke leert kinderen goede en gezonde voeding te eten

In navolging van het voortgezet onderwijs, waar veel aandacht besteed wordt aan het thema ‘De gezonde kantine’, heeft schrijfster Esther E. Schmidt een kinderboekje samengesteld “Dijnke, Bouwstenen” waarmee de schrijfster een bijdrage wil leveren om een patroon te doorbreken om kinderen op jonge leeftijd op

 

een speelse manier het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen, zonder daarbij belerend te zijn. Gezond eten is belangrijk, zowel thuis als op school.

Esther E. Schmidt was maandag 10 december te gast bij de Christelijke basisschool De Wegwijzer in de Groninger wijk Selwerd. In verschillende klassen werd het verhaal van Dijnke door de schrijfster voorgelezen en konden de kinderen de verschillende soorten vreemde en bekende soorten fruit, die de schrijfster had meegenomen, bekijken, voelen en ruiken.

Gezond eten is belangrijk, zowel thuis als op school. Vaak is dit ook een discussiepunt tussen kinderen en ouders. Het herkenbare “Nee” en “Bah” geeft vaak een hoge drempel om ook nieuwe dingen te proberen. Het nieuwe kinderboekje “Dijnke, Bouwstenen” hoopt daar verandering in te brengen. Via dit boekje horen kinderen het herkenbare verhaal van het eigenwijze meisje Dijnke dat haar fruit niet wil eten. Een leuke manier om het patroon te doorbreken is om kinderen op jonge leeftijd op een speelse manier het belang van goede en gezonde voeding bij te brengen, zonder daarbij belerend te zijn.

Het initiatief sluit aan bij een project van het voedingscentrum “De gezonde schoolkantine” waar vandaag in Den Haag met deskundigen op dit terrein wordt gediscussieerd. Tegelijkertijd is er een kick-off van het “Gezond Eten, Lekker Slim” project van de stichting Andersom Denken.

Het boekje  Dijnke  bouwsten  is vanaf vandaag beschikbaar. Om het boekje betaalbaar te houden is het simpel en snel te bestellen via de website www.dijnke.nl voor slechts 5 euro, inclusief verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *