Directeur Groninger Forum stopt per 1 april

forum - marquette-1Bas van Kampen treedt per 1 april 2013 terug als algemeen directeur van het Groninger Forum. Dat is besloten na gezamenlijk overleg tussen de gemeente en de Stichting Groninger Forum. “We zitten in een nieuwe fase in de opbouw van het Groninger Forum”, lichtte wethouder Dig Istha toe. “Daarbij passen andere accenten en een andere invulling van de functie van directeur.”

Het project Groninger Forum heeft een ‘nieuwe impuls’ nodig, zei Istha. Nu de bouw is begonnen, zal de nadruk meer en meer moeten liggen op een herkenbare programmering voor brede doelgroepen, het verbreden van het draagvlak onder de Stadjers en de verdere integratie van de verschillende activiteiten in het Forum. Voor meer draagvlak wil de wethouder de komende tijd onder meer op tournee, ‘de wijken in’. “Tot de zomer wil ik bijna wekelijks een wijk bezoeken om er met de mensen te praten. Hen vragen: Wat vinden jullie van het Forum? Wat moeten we nu doen? En straks, als het Forum open is? Zo wil ik creativiteit plukken en het draagvlak in de stad verbreden.”

Het college dankt Bas van Kampen voor zijn inzet. Van Kampen blijft beschikbaar voor andere klussen in de publieke sector. Er is nog geen opvolger voor hem gevonden.

Bron: Gemeente Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.